Kuih Melayu Warna Hijau : Kuih Tradisional Warna Hijau
Bahan lapisan bawah hijau : 2 cawan tepung kacang hijau; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 1/2 cawan santan cair; Kuih muih warna hijau yang lazimnya muncul secara berjemaah di bulan puasa.tapi tahun ni takda bazar ramadhan.
Kuih muih warna hijau yang lazimnya muncul secara berjemaah di bulan puasa.tapi tahun ni takda bazar ramadhan. 2 cawan tepung kacang hijau; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 1 1/2 cawan santan cair; Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan .
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 2 cawan tepung kacang hijau; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan .
2 cawan tepung kacang hijau; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
2 cawan tepung kacang hijau; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1 1/2 cawan santan cair; Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Bahan lapisan bawah hijau : 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Kuih muih warna hijau yang lazimnya muncul secara berjemaah di bulan puasa.tapi tahun ni takda bazar ramadhan. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. 2 cawan tepung kacang hijau; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1 1/2 cawan santan cair; Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. Bahan lapisan bawah hijau : Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Bahan lapisan bawah hijau : Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih muih warna hijau yang lazimnya muncul secara berjemaah di bulan puasa.tapi tahun ni takda bazar ramadhan. 1 1/2 cawan santan cair; 2 cawan tepung kacang hijau; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Kuih Melayu Warna Hijau : Kuih Tradisional Warna Hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan.
Bahan lapisan bawah hijau : kuih warna hijau. Bahan lapisan bawah hijau :
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Bahan lapisan bawah hijau : Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
1 1/2 cawan santan cair; 2 cawan tepung kacang hijau; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Bahan lapisan bawah hijau : Goreng doh yang telah dibentuk sehingga warna keemasan.
1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 cawan tepung kacang hijau; Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan .
Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan .
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
2 cawan tepung kacang hijau;
Bahan lapisan bawah hijau :
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
1 1/2 cawan santan cair;
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Post a Comment for "Kuih Melayu Warna Hijau : Kuih Tradisional Warna Hijau"